Egy atomot sokkal könnyebb szétbomlasztani, mint egy becsontosodott emberi előítéletet

Ezúton szeretném „Az autizmus megfejtett titkai!” konferenciánk margójára gondolataimat megosztani
veletek! Távol álljon tőlem, bárminemű politikai okfejtés, de mindannyian láthatjátok, hogy a globális világunk óriási átalakuláson megy véghez. Igen jelentősen polarizálódunk. Egyre megosztottabbá válik társadalmunk. Ez a megosztottság sajnos minket, autista, ADHD, SNI stb. gyermeket nevelő szülőket is jellemez. Állapot kontra betegség? Kezelni vagy elfogadni? Ezek a kérdések szülik közöttünk az ellentéteket.

„Egy atomot sokkal könnyebb
szétbomlasztani, mint egy
becsontosodott emberi előítéletet”

Albert Einstein

Sokunknak elég jól funkcionáló gyermekink vannak, a kis sajátságos alűrjeikkel de úgy ahogy vannak csodálatosak. De nagyon sokan, komoly egészségügyi kihívásoknak vagyunk kitéve. A kutatóink, akik 30 – 40 éves kutatói munkássággal, terápiás tapasztalatokkal állnak a hátuk mögött, nem a bölcsek övét tartják a kezükben. Egyszerűen saját gyermekük állapotától vezérelve kezdték végezni a kutatásaikat az autizmus kialakulása és annak befolyásolhatósága területén.

A laboratóriumi vizsgálatok, melyek a későbbiekben már célzattá váltak, rávilágítottak azokra a kóros biokémiai folyamatokra melyek az idegrendszert károsítják. Ezek többnyire toxicitások, különféle metabolikus zavarok, gasztrointesztinális zavarok, mérgezések, mitokondriális zavarok, Lyme kór és még hosszasan sorolhatnám azokat a kórképeket, melyek jelen vannak gyermekeinknél. Nem azért nem adunk a gyereknek tejet és kenyeret mert autista. Hanem azért, mert olyan anyagcsere betegségei vannak melyek ezt megkövetelik. Mert az ópiát szintjük az egekben.

Ha csak egy egyszerű emésztőrendszeri a problémával keresnénk meg az orvost, akkor az elvárt orvosi evidenciáknak megfelelően járnának el. Szénhidrát zavarok esetén szintén. A Great Plains Laboratóriumban célirányos objektív laborvizsgálatokat végeznek. Az értelmezésükhöz viszont kellő hozzáértés kell. De még senkit sem láttam a kórház folyosóján, hogy a 12-es cukorszint vizsgálaton az orvossal vitázzon. „Hogy én nem hiszek benne!” Sokan hitbéli kérdést csinálnak belőle. Ne tegyétek! Amikor Leo Kanner megalkotta az autizmus diagnózis, még a biokémiai kutatások sehol sem voltak. Ostobaság lenne azt feltételezni, hogy az elmúlt fél évszázadban semmilyen színtű előrelépés nem történt. Nincs az életnek olyan területe, ahol a tudomány ne tett volna előre lépeseket!

Az autizmus rejtelmes titkai mellett, igen sok fekete folt idő közben kifehéredett. Az előadóink, szintén érintett szülők. A kutatásoknak szentelték az életüket, saját és szülőtársaik gyermekeinek érdekében. Ezért arra kérek mindenkit, hogy ne ellenségeskedjen a másikkal. Ne mondjon, ne törjön pálcát a másik feje fölött! Az autizmus járványos sebességgel emelkedik! Családok ezrei nyomorodnak bele! Akinek a gyermeke jól funkcionál, legyen az Istennek rendkívül hálás érte! De ne bántsa azt, akinek nem és tenni szeretne érte. Viszont senki sem lehet nyugodt! Az „állapot” mögött megbújó kórképek jelen vannak! Még ha „nem is hiszünk benne”!

Nem tudhatjuk, hogy ezek mikor aktiválódnak! Esetlegesen mikor fordul le váratlanul a gyermekünk az asztal mellől epilepsziás rohamok közepette. Nem tudhatjuk, hogy az újbóli rohamból kijön-e? Visszakaphatjuk e még legalább olyannak amilyen volt? És még hosszasan sorolhatnám a kérdéseket. Soraim, főleg az ítélkező szkeptikusoknak szólnak. Szeretném leszögezni, hogy nem a gyógypedagógia ellen kampányolunk! Sőt! Ellenkezőleg! Rendkívül hálásak vagyunk az áldozatos munkájukért! Nélkülük nem mennénk semmire.

Egy adott életkorban, amely készségeket nem sajátították el gyermekink azt nagyon komoly áldozatos munka során pótolhatóak. Dolgozzunk össze! Gyermekinket fizikailag, biológiailag hozzuk fejleszthető állapotba! Igy nagyobb a sikerélmény, nagyobb a hatásfok. Egy számítógép mit sem ér a legkorszerűbb szoftverekkel, ha a hardver romokban van. Szeressétek gyermekiteket olyanoknak amilyenek. Megérdemlik! De ne törjetek pálcát a másik tábor fölött! Albert Einstein azt mondta: „Egy atomot sokkal könnyebb szétbomlasztani, mint egy becsontosodott emberi előítéletet!” Az előítéletek többnyire információ hiányon és dezinformáción alapulnak. Gyertek tehát informálódjatok, hogy előítélet mentes döntést hozhassatok!


Üdvözlettel:
Farkas Árpád
Csodálatos autista leány és egy nagyszerű kamasz fiú
édesapja!