Küldetésnyilatkozat

Az autizmussal érintett emberek egészségének és jólétének támogatása innovatív, hatásos kutatással és oktatással!

Jogi nyilatkozattétel:
Ennek az oldalnak a tartalmai csak tudományos tájékoztatási célokra és nem orvosi tanácsadás céljából kerültek ismertetésre! Az itt található információk nem hivatottak helyettesíteni a szakmai orvosi tanácsadást, a diagnózist vagy a kezelést! Az itt található ismeretek alkalmazása előtt, lépjen kapcsolatba orvosával!


Az autizmus a járványos sebességű terjedése miatt, világszerte élénk kutatások tárgyát képezi. A CDC legújabb tanulmányai alapján, 2000 óta 243%-kal emelkedett az esetek száma. Nemzetközi prevalencia 1:44, hazánkban 1:80. Sajnos ez hazánkban sincs másként. A kialakulási mechanizmus és annak a befolyásolhatósága területén az utóbbi 25 évben erősödött meg az a nézet, hogy egy biológiai alapú megbetegedés, aminek a lényege egy autoimmun folyamat, amely a szervezet környezeti ártalmakra adott válaszreakciója. A korábban genetikai alapokat feltételező nézeteket leváltotta az epigenetika.Bár az ASD okai továbbra is tisztázatlanok, az évek folyamán az autizmus sötét foltjai mellett, számos kifehéredett. Több fenotipusa is ismerté vált. A kutatók, az autisztikus állapotok mögött meghúzódó társbetegségekre, idegen szóval komorbiditásokra helyezték a hangsúlyt. Ezek a kutatók sem a bölcsek kövét nem tartják a kezükben, sem egy újabb csodaszert nem kívánnak eladni! Különlegességük ereje csupán csak abban rejlik, hogy az orvostudományokat egy újfajta stratégia mentén végzik. Tüneti kezelések helyett, a betegségek kiváltó okainak a megismerésére teszik a hangsúlyt. Olyan fegyvereket alkalmaznak, mint a klinikai biokémia, a toxikológia, a táplálkozás tudományok. Az új biokémiai és toxikológiai vizsgálatokkal, elérhetővé válik egy olyan diagnózis, melyre egy személyre szabott átfogó egészségügyi terv alkalmazható.

Hazánkban a támogató szervezetek inkább a diagnózissal való megbirkózást hangsúlyozzák, sem a kutatást vagy a kezelést! Az autizmust végül is egy egész élethosszig tartó, a legtöbb orvosi kezeléssel gyógyíthatatlan fejlődési rendellenességgel írják le!

A legújabb tudományos eredmények megkérdőjelezik azt a hagyományos nézetet, amely szerint az autizmus kezelhetetlen! A gyermekeink szervezetében feltáratlanul maradt kórképek folyamatos mérgezést és egészségkárosodást tartanak fenn! Ezek a folyamatok időben észlelve reverzibilisek. A korai, objektív laboratóriumi módszereken alapuló diagnosztika, lehetővé teszi a minél korábbi intervenciót!

Egyesületünknek nem az a célja, hogy a gyógypedagógia ellen kampányoljon! Sőt most jött el igazán a gyógypedagógusok ideje! Viszont ahhoz, hogy nagyobb hatásfokkal, sikerekkel történjen fejlesztésük, gyermekink fejleszthető állapotba kell hozni! Meg kell szüntetnünk a toxikus gátlásokat, biológiailag is egészségessé kell tenni őket! Az a személy, aki bármilyen trauma során, elveszti bizonyos képességeit (pl. sztrók után járás, beszéd, stb) azoknak kőkemény rehabilitációs munka folyamán nyerhetik cask vissza az eredeti állapotukat. Amelyik gyerek egy bizonyos életkorában nem sajátította el a vele azonos korú neurotipikus társaik viselkedési formáit, azt kizárólagosan csak intenzív fejlesztő terápiák árán tanulhatják meg. Tehát a gyógypedagógia szerepe vitathatatlan és megkérdőjelezhetetlen! Viszont a siker kulcsa a mihamarabbi pontos diagnosis felállítása és a korai intervenció!

Számunra nem fogadható el, hogy az ASD-t nem kell kezelni, hanem csupán csak elk ell fogadni.A klinikusoknak segíteni kell a családot, hogy gyermekük ASD gyermeknek szánt, megfelelő,evidencián alapuló és strukturált orvosi, oktatási és viselkedési beavatkozáson részesüljön!

A Most Élsz Egyesület küldetése, hogy felkutassa és elérhetőve tegye a magyar szülők és szakemberek számára azon hiánypótló ismereteket, amelyekkel tényleges segítség nyújtható az autizmussal érintettek és családjaik számára! Szeretnénk, hogy ezek az ismeretek, minél hamarabb beépülhessenek a hazai orvosi protokolljainkba!

“A Vöröskereszt a II. világháborúban a német koncentrációs táborokban lévő zsidók érdekében való fellépést a népírtásról szóló számos jelentés ellenére megtagadta, mivel a bizonyítékok inkább “ anekdotikusnak”, mint “ bizonyosak” voltak! A tüdőrákot és a dohányzást összekapcsoló első kutatésok óta csaknem 50 évnek Kellett eltelnie ahhoz, hogy kiskorúak cigarette használatát korlátozzák. 25 év telt el annak felfedezésétől, hogy a folsavpótlás megelőzi a nyitott gerincnek nevezett születési rendellenességet, és mire a terhes nők számára ajánlani kezdték az extra folsavpótlást. Gyermekink biztonsága túl nagy tét ahhoz, hogy örökké várjunk!”
Dr William Shaw