Az Autizmuskutató Intézet azon dolgozik, hogy innovatív, hatásos kutatásokkal és oktatással támogassa az autizmussal érintett emberek egészségét és jólétét.

Az ARI több mint 50 éve a modern autizmuskutatás élvonalába tartozik. Az ARI úttörő szerepet vállal a biológiai kutatásban, az oktatásban és a hálózatépítésben világszerte.

Míg az autizmus spektrumzavar (ASD) okai továbbra is tisztázatlanok, a legújabb tudományos eredmények megkérdőjelezik azt a hagyományos nézetet, hogy az autizmus kezelhetetlen, „genetikai eredetű betegség” betegség. Ezek a tudományos kutatási lépések alátámasztják azt az álláspontot, amelyet az ARI – és alapítója, a neves pszichológus és autizmuskutató, Dr. Bernard Rimland – mindig is fenntartott: az autizmus kezelhető .

A Most Élsz Egyesület Magyarországon az egyedüli civil szervezet, amely kölcsönös partneri kapcsolatban áll az Autizmus Kutatóintézettel és az ARI kutatásainak eredményeit megosztva segíti az autizmussal érintett személyeket, szülőket, orvosokat.

Friss kutatási eredmények

Friss kutatási eredmények

ASD-s gyerekeknél gyakrabban fordulhat elő nyelőcsőgyulladás Egy új tanulmány arról számol be, hogy az autizmus spektrumzavarokkal (ASD) élő gyerekeknél magasabb az oesophagitis, vagyis a nyelőcsőgyulladás aránya, mint neurotipikus társaiknál. A tanulmányban Sonia...

bővebben
Az Egyesült Államokban gyorsan emelkedik az ASD prevalenciája

Az Egyesült Államokban gyorsan emelkedik az ASD prevalenciája

Egy új vizsgálat szerint az Egyesült Államokban gyorsan emelkedik felnőttek körében az autizmus spektrumzavarok (ASD) prevalenciája. Eric Rubenstein és munkatársai a Medicaid 2011 és 2019 közötti feljegyzéseinek egy véletlenszerű mintáját elemezték, 18 éves vagy...

bővebben
A prenatális kannabiszexpozíció növelheti az ASD valószínűségét

A prenatális kannabiszexpozíció növelheti az ASD valószínűségét

Egy új vizsgálat szerint a terhesség alatti kannabiszhasználat oly módon változtathatja meg a placentáris és magzati DNS-metilációt (a gének „be- és kikapcsolásának” folyamatát), ami növeli az autizmus spektrumzavar (ASD) vagy más idegrendszeri viselkedési problémák valószínűségét.

bővebben