Autizmus Akadémia

William Shaw PhD a Dél-Karolinai Orvosi Egyetemen szerzett doktori fokozatot biokémiából. Mind a klinikai kémia, mind a
toxikológia területén rendelkezik szakvizsgával. Hat éven át dolgozott a Centers for Disease Control-nál a táplálkozási biokémia,endokrinológia és immunológia területein; míg tizenkét éven át dolgozott a Smith Kline Beecham Clinical Laboratories nevű nagyorvosi vizsgáló laboratóriumban, mely során toxikológiai (mérgek és gyógyszerek), kémiai, immunológiai és endokrinológiaispeciális orvosi vizsgálatokkal foglalkozott. A következő öt évben a Kansas City-i Missouri Egyetem (UMKC) orvosi karának docen-
se volt, valamint a Kansas City-i Missouri Egyetem orvosi karának oktató kórházában, a Children’s Mercy Hospitalban a klinikaikémia, toxikológia és endokrinológia, valamint a metabolikus betegségek szerves savak vizsgálatának igazgatója volt. Dr. Shaw
világszerte tartott előadásokat az autizmusról, és főelőadó volt az Autism Society of America Országos Találkozóján, az AmericanAssociation for Environmental Medicine Országos Találkozóján, valamint az American College for Advancement of Medicine Orszá-gos Találkozóján. Aktívan részt vesz mind a „Defeat Autism Now” (DAN) csoportban, mind a „Cure Autism Now” (CAN) alapítványban.Dr. Shaw számos tudományos közlemény szerzője, valamint két könyvfejezet társszerzője, amelyek a laboratóriumi medicinával ésa táplálkozási biokémiával foglalkoznak. 

Prof.Dr Nicola Antonucci: Orvos. Olaszország szerte és Európa szerte  nagyon sok gyereket kezelt . 2000 júniusában fejezte be orvosi képzéseit. Később 2005-ben pszichiátriai szakvizsgát szerzett az olaszországi Bari Egyetemen. Jelenleg az Autizmus Kutató és Kezelő Orvostudományi Központ igazgatója. Bariba és Európa szerte számos klinikát irányít. 2010-ben együttműködésre lépett Dario Siniscalco-val a Nápolyi Egyetemen és ketten létrehozták azt a kutató csoportot amely az ASD molekuláris és sejtes tanulmányozásával foglalkozik. Amerikai és európai kutatókkal működik együtt. Ez a csoport számos vizsgálatokat végez az ASD előrehaladott kezelésével kapcsolatban. Számos cikket publikált a témában, különböző nemzetközi folyóiratokban. 

Patricia De la Garza : Ez az előadás tulajdonképpen egy beszámoló. Patricia De la Garza egy Belgiumban élő édesanya. Marketing szakon szerzett diplomát Houstonban. Több multinacionális vállalatnál dolgozott. Érdeklődése az autizmus és az ételek hatása az autizmus spektrum zavarokban azután kezdődött, hogy 21 évvel ezelőtt diagnosztizálták lányát autizmussal. Részt vett az ARI által vezetett autizmus – oxalát projektben. OKleveles permakulturista. Szenvedélyének tekinti a környezetvédelmet és az élelmiszerek fenntartható előállítását. Társalapítója a Könnyű zöldnek leni egyesületnek és koordinátora a WC EQ projektnek amely a száraz komposztálható wc-k fejlesztésén dolgozik. Továbbá a Jólét és az autizmus facebook csoport moderátora, valamint a Gondozók gondozása című könyv szerzője.Véleménye szerint, a legfontosabb az, hogy egy autista gyermek édesanyja. Hozzá tud viszonyulni a szülők által megtapasztalt félelmekkel és bizonytalanságokkal. Azért van itt, hogy inspiráló üzenetet küldjön, hogy a gyermekeink megsegítése lehetséges és érdemes próbálkozni azzal a céllal, hogy a lehető legjobb életminőséget nyújthassunk számukra.