Eseményeink

Tisztelt Látogatónk!
Szeretettel köszöntöm a Most Élsz Egyesület megújult honlapján!

Közelgő eseményeink

Autizmus világnapi séta és futás Dr. Endreffy Ildikó emlékére!

2024.04.06. 10 óra (regisztráció 9 órától)

Emlékezzünk meg idén is együtt Dr. Endreffy Ildikó orvosbiológusról, aki 35 éven keresztül kutatta és segítette az autizmussal élő családok életét. A rendezvényen befolyó összeg felajánlásra kerül az Élim Evangélikus Szeretetotthon részére.
 
Helyszín:  Nyíregyháza, Erdei tornapálya
Időpont: 2024. 04. 06 10.00 óra (regisztráció 9:00-tól)
Nevezési díjak:
Családi séta (4 fő) 1000 Ft/család
4 km futás 1000 ft / fő
8 km futás 1500 ft/fő
Előregisztráció szükséges, de a helyszínen is lehet regisztrálni.
A nevezési díjat a helyszínen lehet befizetni, a rajtszámot is itt kapják meg.

Jelentkezés

Korábbi eseményeink

Libri könyvbemutató

2024.02.

Nagy örömmel jelentjük be, hogy „Az autizmus és a pervazív fejlődési zavarok biológiai kezelései” című könyvünk most már elérhető a Libri könyvesboltok polcain is! Ez a kiadvány segítséget nyújt mindazoknak, akik jobban meg szeretnék érteni az autizmus és a pervazív fejlődési zavarok biológiai hátterét és kezelési lehetőségeit.

Az egyesületünk elnöke, Farkas Árpád, a könyv premiere alkalmából részt vett egy bemutatón a Libri egyik nyíregyházi üzletében. Az eseményen beszélt a könyv tartalmáról, valamint az autizmussal és a pervazív fejlődési zavarokkal kapcsolatos aktuális kutatásokról és kezelési módszerekről. Köszönjük mindenkinek, aki részt vett az eseményen, és továbbra is támogatja munkánkat!

Keressenek minket szeptember 15-én a Kossuth téren az egészség utcában, ahol személyesen is találkozhattok velünk! A kiadványaink a helyszínen megvásárolhatóak lesznek, valamint tájékoztatást kaphattok a jövőbeni eseményeinkről, valamint bepillantást nyerhettek a munkáinkba és akár önkéntesnek is jelentkezhettek! A standunkon bemutatásra kerül a FOODTEST is, mely mindenkinek javasolt, aki ételintoleranciára utaló tünetektől szenved, de azok oka ismeretlen a számára!

Tirpák fesztivál

2023. szeptember 15. 
egész nap az egészség utcában

Születésének 80. évfordulója alkalmából megemlékezünk Dr Endreffy Ildikóról, aki volt Nyíregyháza alpolgármestere, a Nyíregyházi Evangélikus Egyház emblematikus alakja. Mintegy 3.5 évtizeden keresztül, a Jósa András Oktató Kórházban orvosbiológusként kutatta és segítette az autizmussal élő családok életét.
? Laboratóriumi vizsgálatok segítségével igyekezett megtalálni az autizmusban rejlő anyagcsere betegségeket, hazai és nemzetközi szinten publikálta eredményeit.
Az ENSZ 2004-ben jelölte ki április 2.-át az autizmus világnapjává! Ezen a napon a figyelem az autistákra és azok családjára irányul.
2023 április 2.-án, a Most Élsz Egyesület szervezésben Nyíregyházán is meg szeretnénk emlékezni erről a napról, érzékenyítve a társadalmunkat sérült társainkra.
Sétálj! Szaladj! Fuss! Az egészségedért ‼️
Közben támogasd beteg gyermekek gyógykezelését ? ‼️
A Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályát ? támogatjuk valamint ?‍⚕️ dr. Endreffy Ildikó tudományos emlékiratait szeretnénk megjelentetni, amivel segítséget adhatunk szülőknek, orvosoknak egyaránt.
SEGÍTS, HOGY SEGÍTHESSÜNK‼️
?Időpont:
2023. április 02. 10:00 START (9.00 órától van regisztráció)
Helyszín: Nyíregyháza Erdei tornapálya
?Előregisztráció szükséges, kérjük töltse ki az űrlapot az alábbi linken ?
?vagy jelezze részvételi szándékát:
?mostelsz.e@gmail.com e-mail címen,
?06704213449 telefon számon.
A regisztrációs díjat a helyszínen tudjátok kifizetni ?,
a rajtszámokat is ott fogjuk átadni?
• 2 km-es séta: 1000.-Ft
• Családi séta ( 4fő ) 2000.-Ft
• 4 km-es futás: 2500.-Ft
• 8 km-es futás: 5000.-Ft

Autizmus világnapi séta és futás Dr Endreffy Ildikó emlékére!

2023. április 02. 10:00 START
(9.00 órától van regisztráció)